HUOLETTOMUUTTA
Ajankohtaista
 
VALIDIUS ONLINE
PERINTÄSETÄ YHDISTÄÄ VOIMANSA VIIKINKIEN KANSSAJulkaistu 2.12.2022

Validius, se asiantuntijayritys, joka tarjoaa laskutus-, maksuvalvonta-, perintä- sekä luotonhallintapalveluita. Aikaisemmin valtakunnallisesti toiminut Validius on iskenyt kirveensä ja muut työkalunsa yhteen Norjan Bergenissä vaikuttavan Kravian kanssa.

Norjan nopeimmin kasvava perintätoimisto Kravia on perinnän sekä saatavien elinkaaren hallintaan erikoistunut teknologiayritys. Mitä tämä heimojen yhdistyminen merkitsee Validiukselle, Perintäsedälle sekä asiakkaillemme?

Kun Perintäsetä kohtasi viikingit

Perintäsetä yhdisti voimansa viikinkien kanssa syksyllä 2022, kun Validius ja Kravia yhdistyivät yhdeksi konserniksi. Yhdistymisen tarkoituksena on luoda uusi perintäalan konserni, joka hyödyntää älykästä teknologiaa kassavirran optimoinnissa sekä asiakassuhteiden kehittämisessä.

Kunnioitettu viikinkipäällikkö Kravialta lähestyi Validiuksen omaa heimopäällikköä. Yritysten arvot sekä näkemykset yhteisistä toimintaperiaatteista kohtasivat saumattomasti johtajien kesken ja yhteistyö innosti pyöreän pöydän ympärille istuutuneita herroja.

Suomalaisissa ja norjalaisissa on kulttuurin ja yhteiskunnan näkökulmista paljon samankaltaisuutta, joten yhteistyö aloittaminen oli sangen vaivatonta. Yhteiset sävelet ja hiihtoreitin suunta löydettiin nopeasti. Perintälainsäädäntö eroaa vain hilkun verran Suomen ja Norjan välillä, siksi yhdistyminen oli helppoa. Kussakin maassa toimitaan luonnollisesti oman maan lainsäädännön mukaisesti.

Asiakkaiden selusta turvattuna

Validiuksen leiriä on lähestytty vuosien saatossa useaan otteeseen. Kuitenkin vasta Perintäsedän kohdattua viikingit Validius päätti kasvattaa voimaansa. Oikean kumppanin valinnassa Perintäsetä piti tärkeänä ajatusmaailmojen kohtaamista sekä korkeatasoisten palveluperiaatteiden olemassaoloa.

- Laadusta nimittäin ei tingitä, Perintäsetä heristää nakkia muistuttavaa sormeaan.

Validius säilyy yhä yrityksen aputoiminimenä Kaupparekisterissä. Validuksen verkko-osoite vaihtuu kravia.fi tunnukseksi. Brändin tuttu sininen muuttuu Kravian oranssivalkoiseen värimaailmaan. Yhdistymisen myötä Kravia Finland pystyy palvelemaan asiakkaitaan laajemmin ja tehokkaammin.

- Siitä huolimatta, että Validuksen nimi vaihtuu, olemme yhä sama taho, joka toimii Validiukselle tyypilliseen tapaan. Asiakkailla ei ole syytä huoleen, heistä pidetään entistä parempaa huolta, eikä yhdistyminen vaadi asiakkailta toimenpiteitä, Perintäsetä rauhoittelee lempeästi.

"We are the Kravians"

Kravia Finlandin toimintaperiaatteet säilyvät entisellään, kuten myös yrityksen rento ja avoin ilmapiiri sekä työskentelytapa. Hierarkia on molemmissa organisaatioissa matala ja yhteistyö norjalaisten ja suomalaisten välillä toimii ongelmitta samankaltaisen viikinkihengen sekä aikaansaavan yrityskulttuurin myötä. Villapaitoja, suksia ja naapurimaasta kertovia vitsejä voidaan vaihtaa puolin ja toisin. Työkielenä Kravialaisten kesken käytetään englantia, omissa maissa maan omia kieliä.

Perintäsetä matkustaa jälleen joulun alla viikinkien hellään huomaan Bergeniin. Turkulainen Perintäsetä viihtyy Bergenin kauniissa kaupungissa. Juttu luistaa hyvin, sillä molemmat kaupunkilaiset taitavat erinomaisen hienon murteen.

- Now We are the Kravians, Perintäsetä hihkaisee ja heiluttelee innostuneena Norjan ja Suomen lippuja kätösissään.

https://www.validius.fi/ajankohtaista